پیش بینی یک کارشناس بانکی از آینده بازار ارز ؛ قیمت دلار چقدر می شود؟

قیمت دلار امروز با افزایش ۵۱۰ تومانی به قیمت ۸۷ هزار و ۳۱۰ تومان رسید. قیمت دلار هم در مرکز مبادله ۷۱ هزار و ۴۶۹ تومان اعلام شد. بازار ارز در حالی وارد بیست و دومین روز تیرماه شد که قیمت دلار در کانال ۸۷ هزار تومان قرار گرفته است اما آینده بازار ارز چه می شود؟
احمد بهشتی لنگرودی، کارشناس پولی و بانکی، اظهار داشت: همانطور که در اخبار و حتی اعتراف رسانههای خبری بیگانگان شنیدیم، یکی از شگردهای دشمنان برای ایجاد بحرانهای مختلف در کشور، استفاده از روش انتشار شایعات، درج اخبار نادرست و دروغپراکنی در رسانههای تبلیغاتی و فضای مجازی است.
به گزارش ایرنا، وی افزود: بهطور معمول هدف از این ترفند، تضعیف بنیانهای اقتصادی، اجتماعی، نظامی و فرهنگی بوده و هدف نهایی آن ایجاد اختلال در قدرت تصمیمگیری صحیح، منطقی و معقول از سوی مسئولان و یا آحاد مردم عادی در زمانهای حساس است که در نتیجه این امر، منجر به اتخاذ تصمیمات احساسی و آسیبزننده میشود.
این کارشناس پولی و بانکی عنوان کرد: همانطور که همه میدانیم، بانکها نقش عمدهای در ایجاد ثبات اقتصادی و فرصتهای سرمایهگذاری و حمایت از تولید و اشتغال در صنایع و نیز دیگر بخشهای مختلف و مهم اقتصادی کشور دارند. از طرفی، اقدام درجهت برهم زدن نظم عمومی و ضربه زدن به مؤلفههای مهم اقتصادی یکی از اصلیترین اهداف جنگهای تبلیغی و روانی بدخواهان است.
بهشتی لنگرودی گفت: بروز هرگونه وقفه، اشکال و یا ضعف عملیات وعدم کارایی در عملکرد سیستمهای اطلاعاتمحور و نحوه مطلوب خدماترسانی بانکها یا ایجاد تردید درخصوص قدرت حفاظت بانکها از اطلاعات و دادهها و اموال و داراییهای مشتریان، میتواند بالقوه موجب ایجاد هراس و وحشت در بین سپردهگذاران و مشتریان شود. لذا جا دارد که بهصورت مستمر، عملکرد بهینه سیستمهای خدماترسانی بانکها، همچنین نحوه حفاظت از اطلاعات و دادهها و داراییهای مشتریان و نیز عملکرد کارکنان، نحوه مدیریت ریسکهای عملیاتی و اعتباری، حقوقی و فناوری اطلاعات و شهرت و… رصد و مورد بازبینی دقیق قرار گیرد.
وی ادامه داد: از آن مهمتر، واحدهای روابط عمومی بانکها آمادگی و سرعت لازم را جهت مقابله با درج اخبار ناصحیح در فضای مجازی و رسانهای دارا بوده و در اینگونه موارد با سرعت عمل در خصوص ارایه توضیحات لازم به منظور اعتمادسازی و ایجاد شفافیت برای مشتریان خود اقدام کنند.
این کارشناس پولی و بانکی با بیان اینکه بدیهی است نادیده گرفتن این موارد مهم میتواند بانکها را با پدیده خروج منابع از سوی مشتریان روبرو کند، اظهار داشت: از دیگر مواردی که دشمن با استفاده از ترفندهای مختلف سعی در ارائه تبلیغات و اخبار غلط و به اشتباه انداختن آحادی از مردم و فعالان اقتصادی دارد، ایجاد نوسانات مصنوعی در بازار ارز است. دشمن خارجی و نیز طیفی از دلالان داخلی سعی دارند با روشهایی، منطق اقتصاد را تغییر دهند تا بازار ارز و در ادامه کل اقتصاد دچار تنش و التهاب شود.
بهشتی لنگرودی خاطرنشان کرد: جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، شرایطی را فراهم کرد تا بر اثر ایجاد فضای هیجانی و نیز تبلیغات و ترفندهای رسانهای گسترده از سوی ذینفعان تنش، قیمت ارز بهصورت هیجانی افزایش پیدا کند و به کانالهای قیمتی بالاتری برسد.
وی یادآور شد: البته با وجود جنگ سخت میان ایران و رژیم صهیونیستی، نرخ ارز تنها ۱۰ درصد رشد کرد و پس از اینکه آتشبس اعلام شد؛ نرخ دلار مجدد تا کانال ۸۴ هزار تومان سقوط کرد. افزایش اخیر هم به دلیل وجود برخی انتظارات تورمی و ادامه تنشهاست که البته در حال فروکش کردن است.
این کارشناس پولی و بانکی افزود: تحولات بازار ارز نشان میدهد که در صورت کاهش تنشها و همزمان اتخاذ سیاستهای صحیح از سوی متولیان امر و از جمله مهمترین آنها بانک مرکزی و استفاده بهینه از ابزارهایی که در اختیار دارند، میتوان بازار ارز را مدیریت و از جهش غیرمنطقی و هیجانی نرخ ارز که بیشتر مورد پسند دلالان و فرصتطلبان در بازار و طیفی گسترده و خاص از بدخواهان کشور است، پیشگیری کرد.
بهشتی لنگرودی تاکید کرد: یادمان نرفته که در تبلیغات رسانهای گذشته، همواره یکی از اهداف کلیدی شبکههای برونمرزی کاهش ارزش پول ملی بوده و جملگی بهطور مستمر با انگیزه ایجاد تنش و بحران در وضعیت اقتصاد کشور، بهطور ویژهای روی این متغیر مهم مانور دادهاند.
