طرز تهیه شاخدار پلو با مرغ آشتی کنان؛ غذای نوستالژیک تهران!

یه روایت قدیمی هست که میگه: توی یکی از شهرستانای ایران، خونوادهی داماد شب عروسی، با یه سینی شاخدار پلو میرن دمِ خونه ی عروس و همه با هم میخونن: شاخدار پلو آوردیم دخترتونو بردیم! والا علیرغم احترام به سنت های اصیل ایرانی!
مواد اولیه مرغ شاخدار پلو:
مرغ کامل: 1 عدد
پیاز : 2 عدد
زعفرون: به مقدار لازم
تخم مرغ: 2 عدد
کره: 20 گرم
نمک و فلفل سیاه.
این غذا یکی از جواهرات سفره ایرانیه که با ترکیبی از ادویههای معطر و تکنیکهای خاص آشپزی، طعمی شگفتانگیز رو به ارمغان میاره. ما تو این ویدیو به شما آموزش میدیم که چطوری این غذای خوشمزه و بی نظیر رو به راحتی تو خونه تهیه کنید.
داستان این غذا:
شاخدار پلو نام یک غذای خوشمزه و پرماجرا در تهران قدیم است. این غذا متشکل از برنج، مرغ یا بوقلمون است و پای ثابت بیشتر سفرههای عروسی، پیشکشی ازدواج و حتی آشتی میان زن و شوهرها بوده وقتی نمیتونستن مستقیم حرفشون رو بزنن اینجوری با غذا منظورشون رو میرسوندن یابه قولی برای مراسم عروسی بوده شاخدار پلو متشکل از برنج و یه مرغ یا بوقلمون پخته درسته که مرغ یا بوقلمون رو جوری میذارن که پاهاش از وسطه برنج بزنه بیرون و شکل شاخ بشه.در گذشته رسم بر این بوده که عروس خونه خودش و داماد هم خونه خودش مهمونی و پایکوبی داشته بعد شب زمان شام که می شده از طرف داماد به بوقلمون یا مرغ درسته که همون طور کامل روی آتیش پخته شده رو توی یه مجمع ( یه سینی بزرگ از جنس مس روحی یا استیل که زیر و دورش با برنج و تزیینات رنگین آراسته شده بود میذاشتن و داماد هدیه و تحفه ای بهش آویزون میکرده مثلا به گردن بوقلمون گردنبند آویزون میکردند و یا به پاهاش انگشتری میکردن قدیم ترها تو شکم مرغ سکه یا طلا هم می زاشتن و زمانی که داماد می اومده دنبال عروس یکی از اقوام نزدیک آقا داماد مثل پسر برادر پسرخاله و یا پسر عمو این ظرف غذا رو روی سرش میذاشته و همراه داماد راهی می شدن و وقتی میرسیدند خونه عروس همه با هم می خوندن شاخدار پلو آوردیم ، دخترتونو بردیم ، شخصی که سینی شاخدار پلو را روی سرش حمل میکرد تا هدیه ای از طرف خانواده عروس نمی گرفته اونو زمین نمی ذاشته. به قولی از اون غذای تبرک شده به دخترهای دم بخت هم می دادن تا بلکه بختشون بازبشه
فرد حملکننده طبق با دریافت هدیهای از طرف خانواده عروس، سینی را روی زمین میگذاشت تا عروس و داماد این غذای ویژه را نوش جان کنند. البته بخشی از این غذا هم میان دختران برای بختگشایی پخش میشد.
