اعلام آماده باش سراسری از امشب | آماده باش کامل تیمهای هلال احمر در چهار استان جنوبی؛ گرمای خوزستان ۵۰ درجه میشود

آماده باش سراسری در کل کشور به دلیل تغییرات جوی در برخی مناطق اعلام شده است. آمادهباش سراسری شامل تدابیری برای حفظ ایمنی راهها، تأمین انرژی و خدمات اضطراری میشود. مسئولان نیز با اعلام آمادهباش سراسری، از مردم خواستهاند تا نکات ایمنی را رعایت کنند.
با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع ناپایداریهای جوی، بارش شدید باران، احتمال طغیان رودخانهها و جاری شدن سیلاب در مناطق جنوبی کشور، جمعیت هلال احمر با هدف افزایش آمادگی و ارتقاء سطح پاسخگویی به حوادث احتمالی، وضعیت آمادهباش کامل را در استانهای بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس اعلام کرده است. تیمهای امدادی و عملیاتی در این مناطق با تجهیزات کامل و آمادگی لازم مستقر شدهاند تا در صورت نیاز، خدمات امدادی فوری و مؤثری به هموطنان ارائه دهند.
محمدحسن کبادی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس طی روزهای جمعه ۲۰ تیرماه و شنبه ۲۱ تیرماه درگیر ناپایداریهای جوی خواهند بود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: به دنبال صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی کشور و بر اساس پیشبینیهای انجام شده، وقوع رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید در این مناطق محتمل است که میتواند موجب جاری شدن روانآب و سیلابهای محلی شود.
وی با اشاره به آمادهباش تیمهای عملیاتی از هموطنان ساکن یا مسافر در این استانها درخواست کرد از اتراق در حریم رودخانهها، مسیلها و مناطق کوهستانی بهطور جدی خودداری کنند و در صورت مواجهه با هرگونه وضعیت اضطراری، با شماره ۱۱۲ ندای امداد جمعیت هلال احمر تماس بگیرند.
به گزارش مهر، مدیرکل هواشناسی خوزستان از استقرار توده هوای گرم و افزایش دمای هوا به ۴۹ تا ۵۰ درجه سانتیگراد و بالاتر از روز شنبه ۲۱ تیر تا سهشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ در استان نیز خبر داد.
محمد سبزهزاری با اشاره به پیشبینی شرایط جوی استان اعلام کرد که از روز شنبه تا سهشنبه هفته آینده، دمای هوا در اغلب مناطق استان، بهجز مناطق مرتفع شمالی و شرقی، به ۴۹ تا ۵۰ درجه سانتیگراد و حتی بالاتر خواهد رسید. این موج گرما میتواند منجر به گرمازدگی، افزایش مصرف انرژی، احتمال آتشسوزی در مراتع و مزارع و خسارات ناشی از تنش دمایی در بخشهای کشاورزی و دامداری شود.
وی برای کاهش اثرات این موج گرما توصیههایی ارائه کرد و گفت: صرفهجویی در مصرف آب و برق بهویژه در ساعات اوج مصرف، پرهیز از تردد غیرضروری از حوالی ظهر تا اوایل غروب، آبیاری مزارع در اوایل صبح یا شب، اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و استفاده از عینک آفتابی و کلاه در صورت ضرورت حضور در فضای باز. همچنین، سبزهزاری بر خودداری از رها کردن زبالههای براق در طبیعت و اطمینان از خاموش کردن کامل آتش در مراتع پیش از ترک محل تأکید کرد.
هواشناسی خوزستان از شهروندان خواست با رعایت این توصیهها، از خطرات ناشی از گرمای شدید و تبعات آن پیشگیری کنند.
